ARBORA OLEA LUXURY RESORTS

Ένας πανέμορφος κρητικός ελαιώνας στη Σκαλέτα του Ρεθύμνου αποτέλεσε την έμπνευση για τον σχεδιασμό του Arbora Olea Luxury Resorts, του εντυπωσιακού συμπλέγματος 3 πολυτελών βιλών σε μια καταπράσινη έκταση 10 στρεμμάτων. Η ελιά, που χάρισε ανεκτίμητη ομορφιά σε αυτό το εκπληκτικό συγκρότημα, κοσμεί, με τις τρεις κορυφαίες κρητικές ποικιλίες, το όνομα κάθε βίλας: Τσουνάτη, Κορωνέικη, Αγριελιά.

Η αρχιτεκτονική είναι εναρμονισμένη με τη μεσογειακή φύση και ο σεβασμός στην παράδοση του τόπου αναδεικνύεται σε κάθε γωνιά των καταλυμάτων μέσα από λιτές διακοσμητικές λεπτομέρειες του παρελθόντος και χρηστικά αντικείμενα της πλούσιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Η κρητική αύρα είναι διάχυτη στην ατμόσφαιρα και παντρεύεται αρμονικά με τον σύγχρονο σχεδιασμό, προσφέροντας ένα εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα.

Η αρχική επιδίωξη για το συγκεκριμένο έργο ήταν να επιτευχθεί η απρόσκοπτη μετάβαση μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. Η  ενδελεχής μελέτη της κατασκευής και του προσανατολισμού των οικημάτων απορροφά τεχνηέντως το λαμπερό φως του ήλιου, που εισέρχεται περιμετρικά και διαχέεται στον εσωτερικό φιλόξενο χώρο, χαρίζοντας φωτεινότητα και γλυκύτητα στην ατμόσφαιρα.

Κυρίαρχα υλικά είναι η πέτρα, το μάρμαρο και το γυαλί, που συνθέτουν ένα απόλυτα δυναμικό αποτέλεσμα. Χτισμένες σε περίοπτη θέση και με απεριόριστη θέα, κάθε επιβλητική βίλα επιφάνειας 150 τετραγωνικών μέτρων χωρίζεται αρμονικά σε 3 ορόφους. Συνδέονται μεταξύ τους με εσωτερική σκάλα ειδικής σχεδίασης, με ενιαίο μοντέρνο καθιστικό και κουζίνα σε γήινους τόνους στον όροφο. Στο ισόγειο, τα 2 άνετα υπνοδωμάτια σε απαλούς χρωματισμούς διαθέτουν ιδιωτικό μπάνιο από λευκό πλακάκι που δίνει την αίσθηση του μαρμάρου, αποπνέοντας εκλεπτυσμένη κομψότητα, ενώ η σοφίτα φιλοξενεί άλλο ένα υπνοδωμάτιο εντυπωσιακού σχεδιασμού με ανεξάρτητη μπανιέρα ελεύθερης τοποθέτησης. Όλοι οι χώροι του ορόφου οδηγούν μέσα από μεγάλα ανοίγματα πλήρους πρόσοψης απευθείας στο αίθριο και τη γαλήνη του ελαιώνα, ενώ το υπνοδωμάτιο με το ιδιωτικό ΑΜΕΑ μπάνιο, έχει πρόσβαση σε μπαλκόνι, σχεδιασμένο και κατασκευασμένο περιμετρικά από γυαλί, ώστε να διαφυλάσσεται η απρόσκοπτη θέα.

Η αρχιτεκτονική σύνθεση του εξωτερικού χώρου από λευκό βιομηχανικό δάπεδο, ντόπιο μαύρο πέτρωμα και ουδέτερους χρωματισμούς αποτελούν τη βασική χρωματική παλέτα και δημιουργούν ένα ξεκούραστο σκηνικό. Στον κομψό περιβάλλοντα χώρο κάθε βίλας υπάρχουν 2 πισίνες με υδρομασάζ, που λούζονται από τεχνητό καταρράκτη στην αγκαλιά των γηραιών ελαιόδεντρων και δημιουργούν έναν αληθινό επίγειο παράδεισο.

Στόχος της αρχικής αρχιτεκτονικής διαμόρφωσης ήταν να συγχωνευθούν αριστοτεχνικά τα φυσικά υλικά, για να ενσωματωθεί στο μεγαλείο του φυσικού τοπίου ένα εκλεπτυσμένο οίκημα. Οι ζεστές αποχρώσεις στην εσωτερική διακόσμηση, το μελετημένο παιχνίδισμα του φυσικού φωτός την ημέρα και του τεχνητού φωτισμού τη νύχτα και οι αδρές λιτές γραμμές ενώνονται αδιατάρακτα με την αρμονία του περιβάλλοντα χώρου και δημιουργούν μια ανάλαφρη αίσθηση πολυτέλειας.

ProjectArbora Luxury Resorts
LocationRethymno, Greece
Year2020
TypeResidential
Design TeamNikolaos krevatsoulis, Emmanouil Krevatsoulis, Irini Krevatsouli
PartnersAmalia Noukaki
PhotographyNikos Fragkomanolakis